torstai 7. heinäkuuta 2011

Keskiaikaiset markkinat TurussaSuurtorilla eleltiin vuotta 1385 viime viikonloppuna...

Muotinäytöksessä oli asuja jos jonkinlaisia, työnäytösalueelta olisi saanut kankaitakin tällaisiin. Oli jopa Iloinen Joutsen, joka neuvoi ja opasti! Itselleni ostin luonnonväristä pellavaa, tarkoituksena saada Saltvikiin pussihousut. 

Työnäytösalueelta löytyi muutakin kivaa, ja villipossut olivat niin suloisia! Torstaina ihmiset ihmettelivät, eikö aitauksessa vielä ole possuja, kun olivat niin arkoja, etteivät uskaltaneet tulla ulos. Lauantaina ehdin kuvailemaan possut pikaisesti ja silloin ei enää arkuus haitannut! Pikkuisen possut nauttivat täysillä ihmisten rapsutuksista. 
Valitettavasti tämän vuotisten possujen nimet jäivät kysymättä. Mutta olivat niin älyttömän pieniä ja suloisia. Sovittiin ystäväpariskunnan kanssa, että mennään syksyllä tutustumaan villisikatarhaan. Mä tahdon nähdä ihan aikuisia karjuja. Ovat aika isoja! 

Lauantainen TeiniFolk meinasi mennä ohi, koska kävimme Bremerissä syömässä, unohdin ottaa kuvan ruoastani, oli hieman ilolientä tullut juotua, joten ei kuvista olisi tarkkoja edes tullutkaan. TeiniFolkissa ilo oli ylimmillään meidän saapuessamme ja kaikilla oli oikein mukavaa. Sunnuntaiaamuna suolainen kala maistuikin makoisalle.

Markkinat lopetti parin tunnin ukkosmyräkkä-kaatosade. Teltta toimi välipysäkkinä monille, vaikkei kastumiselta juuri voinut välttyä. Muutama tosi iso salama näkyi ja voimakkaita jyrähtelyitä. 
Myöhemmin kuulin, että Maariankatua pitkin oli kulkenut reilunkokoinen salama aivan pikkupoikien päiden yläpuolelta. Salamoita oli näkynyt melkoisesti muuallakin. Torilla ukkonen oli ihan kohdalla ja pelästyttikin uutamat pienimmät. 
Itse en ukkosta pelännyt, mutta harmitti kastuminen. Kaikki kuivattamainen ja itsensä lääkitseminen oli aika puuhaa. 

 


Työnäytösalueella saattoi törmätä myös kasvivärjättyihin vuohen palleihin. Ihastuin kovasti sinisiin palleihin, joissa oli hiukkasen karvaakin jäljellä (ei näy kuvassa, valitettavasti).

Pallit lilluu
Perjantai-illan hiljainen työnäytösalue
Villipossut olivat torstaina kovasti arkoja, mutta lauantaina jo nauttivat kaikin siemauksin huomiosta.
Possujen jalat vallan pettivät alta, kun pepun päältä hiukkasen rahnutti.
Kaveri kyljessä on hyvä kölliä
Lauantai-illan TeiniFolkissa oli tunnelmaa.

Sunnuntaina valkosipulilohi maistui...
...viimeinen markkinapäivä loppui kaatosateeseen.

Ei kommentteja: