torstai 28. huhtikuuta 2011

Tuunaa tölkki!

Tuunaa tölkki!

Koska kaikilta varmasti löytyy pikkutavaraa, jolle ei oikein löydy paikkaa (vaikkapa vain kyniä, virkkuukoukkuja tai lankoja) tässäpä ohjeet tölkin tuunaamiseen. Helppoa kuin mikä!


Tarvikkeet:

Tölkkejä (kannattaa varata heti useampia, sillä tämä on hauskaa!).
Itse käytin latz-kissanruokatölkkejä, koska niitä meillä tyhjenee tasaisena virtana. Välillä myös Kitekatia. Näissä molemmissa on ne sellaiset "repäisykannet", elikä tölkinavaajaa ei tarvita, joten ikäviä röpöreunojakaan ei jää. Reunat on silti terävät, eli jos aikoo säilyttää kipoissa pikkutavaraa, joka uppoaa pohjalle, kannattaa reunat käsitellä pihdeillä kääntämällä ja liimata päälle vielä vaikka nauhaa.

Skräppipapereita (ym)


Erilaisia koristeita, esim. kukkia, niittejä, kuvia, tarroja, nauhoja, nappeja...

Liimaa. Vedellä laimennettu Erikeeper toimii mainiosti. Painavampia koristeita, kuten nappeja kannattaa liimata laimentamattomalla liimalla.
Puhelinluettelo, tai jotain muuta alustapaperia.
Mittaa tölkin korkeus ja ympärysmitta ja leikkaa skräppipaperista oikean kokoiset palat. Lats-tölkkiin riitti 10 x 23,5cm paperisuikale.
Levitä liimaa kunnolla paperin taakse, varsinkin reunoille. Tätä varten puhelinluettelo on kätevä: voit liimata suikaleen rauhassa yli ja vain kääntää seuraavan sivun seuraavalla suikaleelle - eikä liimajälkiä tule näkyvälle pinnalle.
Liimaa suikale tölkin ympärille ja kiinnitä takasauma siististi hieman päällekkäin.Tee koristesuikaleesta haluamasi levyinen ja koristele se haluamallasi tavalla. Liimaa tölkin ympärille.

Ihanilla väreillä saa pirteyttä
Yksinkertaiset on minun lemppareitani
Joillain papereilla molemmat puolet ovat niin kauniita, että iskee tuska: Kumpaa puolta käyttää?

Ei kommentteja: